ΡΟΔΟΣ: ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΜΑΞΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ANAΠΗΡΙΕΣ

 

Τα παρέλαβε η συνεταιριστική επιχείρηση “Ασκληπειάδες”

Νέα προοπτική θα δώσει στη Ρόδο και στη δυνατότητα να φιλοξενεί άτομα με αναπηρία, η απόφαση της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης «ΑΣΚΛΗΠΕΙΑΔΕΣ» να προμηθευτεί ηλεκτρικά αμαξίδια, στο πλαίσιο των σκοπών που υπηρετεί από την ίδρυσή της.

Πρόκειται συγκεκριμένα για επτά τέτοια σκούτερ,  όπως είναι πιο γνωστά, τα οποία παρέλαβε την Παρασκευή και τα οποία σύντομα θα διαθέσει προς χρήση για την εξυπηρέτηση ηλικιωμένων ατόμων αλλά και ατόμων που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, και δεν μπορούν να απολαύσουν τις διακοπές τους στο νησί λόγω αυτών των δυσκολιών.

Σημειώνεται ότι τα αμαξίδια αυτά, αγοράστηκαν από το εξωτερικό μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, και θεωρούνται τα καλύτερα στο είδος τους, καθώς έχουν μεγάλες δυνατότητες, είναι εύκολα στη χρήση, και κυρίως παρέχουν εξαιρετική ασφάλεια στο χρήστη τους. Είναι κατασκευασμένα με τέτοια υλικά και τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν μεγάλη α-ντοχή, γεγονός που δικαιολογεί και το υψηλό τους κόστος το οποίο ανέρχεται περίπου σε 5.000 ευρώ για κάθε ένα.

Τα σκουτεράκια, χωρητικότητας ενός ατόμου,  θα τοποθετηθούν σε ειδικούς χώρους στάθμευσης, πλησίον της Παλιάς Πόλης ή κάπου στο εσωτερικό της, ανάλογα με την απόφαση που θα πάρει ο δήμος Ρόδου, απαντώντας στο αίτημα που θα καταθέσει η συνεταιριστική επιχείρηση.

Με αυτό τον τρόπο θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους επισκέπτες επιθυμούν να περιηγηθούν στην Παλιά Πόλη και δεν μπορούν να το κάνουν είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω κινητικών προβλημάτων να τα ενοικιάζουν ώστε να μη στερούνται το δικαίωμα στις ολοκληρωμένες διακοπές.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη παρτίδα τέτοιων αμαξιδίων, καθώς η ΚΟΙΝΣΕΠ το επόμενο διάστημα θα προμηθευτεί και άλλα, για να τα μεταφέρει στη Λίνδο, όπου και εκεί υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για ξεναγήσεις σε άτομα αυτών των κατηγοριών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα αμαξίδια θα έχουν ενσωματωμένο ειδικό πλοηγό (GPS) ώστε να μπορεί να διευκολύνει τους χρήστες τους στις μετακινήσεις τους, και στις επισκέψεις τους σε ιστορικούς χώρους.
Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι στόχος είναι η ανάπτυξη ενός, όσο το δυνατόν, πληρέστερου δικτύου υπηρεσιών, που θα εξασφαλίσει στον επισκέπτη του νησιού της Ρόδου ασφαλείς διακοπές και τη μέγιστη προσβασιμότητα σε χώρους  διαμονής, ψυχαγωγίας και πολιτισμού που θα πληρούν τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές για άτομα με αναπηρία.

Ένας από τους βασικούς στόχους της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «ΑΣΚΛΗΠΕΙΑΔΕΣ» είναι να προχωρήσει σε δράσεις, που θα συμβάλλουν στην προσέλκυση νέων επισκεπτών στο νησί της Ρόδου, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή/και κινητικά προβλήματα, λόγω γήρατος ή αναπηρίας αλλά και στην εξασφάλιση άνετων και ασφαλών διακοπών στο νησί της Ρόδου.

Μάλιστα για το σκοπό αυτό, παρέχει προς ενοικίαση για τους επισκέπτες ( και δωρεάν για τους ντόπιους) εξοπλισμό διαφόρων ειδών και κατηγοριών,  γεγονός που αποδεικνύει ότι υπάρχει αντικείμενο το οποίο μπορεί να διευρυνθεί.

Η ΚΟΙΝΣΕΠ
Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) ΑΣΚΛΗΠΕΙΑΔΕΣ ιδρύθηκε και λειτουργεί στη Ρόδο από τις 18 Δεκεμβρίου 2012 από φορείς ατόμων με αναπηρίες.
Βασικός σκοπός της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΑΣΚΛΗΠΕΙΑΔΕΣ είναι η επιδίωξη του συλλογικού οφέλους, η εξυπηρέτηση γενικότερων κοινωνικών συμφερόντων, καθώς και η ανάδειξη, η διάδοση και η εφαρμογή των αρχών και πρακτικών της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Ειδικότερα, στόχοι της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΑΣΚΛΗΠΕΙΑΔΕΣ είναι η παραγωγή προϊόντων και η παροχή υπηρεσιών σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες όπως οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με αναπηρία, γυναίκες κλπ.

Μερικές από τις παροχές της Κοιν.Σ.Επ ΑΣΚΛΗΠΕΙΑΔΕΣ είναι:
• H εκπαίδευση στην αυτόνομη διαβίωση ατόμων με αναπηρία.
• H εκμάθηση της νοηματικής γλώσσας.
• H εκμάθηση της γραφής Braille.
• H παροχή προσωπικής βοήθειας από εξειδικευμένο προσωπικό.

Στον Τομέα του Τουρισμού έχει αναπτυχθεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών με σκοπό τη διευκόλυνση και άνετη μεταφορά τουριστών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή/και κινητικά προβλήματα, λόγω γήρατος ή αναπηρίας.

Πιο συγκεκριμένα η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΑΣΚΛΗΠΕΙΑΔΕΣ διαθέτει 3 ειδικά διαμορφωμένα οχήματα. Το εξειδικευμένο προσωπικό (οδηγοί και συνοδοί) φροντίζει για την αξιοπρεπή και ασφαλή μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία.
Η εταιρία διαθέτει, επίσης, σε άτομα που τον χρειάζονται, ειδικό εξοπλισμό για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την εξασφάλιση άνετων και ασφαλών διακοπών. Ο εξοπλισμός παραδίδεται όπου υποδείξει ο πελάτης.

Ενδεικτικά ορισμένα από τα είδη που διατίθενται προς ενοικίαση είναι:
Μηχανισμός που προσαρτάται στο αναπηρικό αμαξίδιο και επιτρέπει την άνοδο, όπου υπάρχουν σκαλοπάτια. Αυτός ο μηχανισμός εξυπηρετεί ιδιαίτερα τα άτομα που επιθυμούν να επισκεφτούν τουριστικά αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, όπου δεν υπάρχει πρόσβαση για άτομα με αναπηρία. Το μηχανισμό αυτόν τον χειρίζεται το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό για Χειροκίνητα και ηλεκτροκίνητα αναπηρικά αμαξίδια.
Ειδικό όχημα μεταφοράς ατόμου με αναπηρία στη θάλασσα, το οποίο παρέχει στο χρήστη τη δυνατότητα να μεταβεί και μέσα στη θάλασσα για να κολυμπήσει.

Βοηθήματα μπάνιου για τη διευκόλυνση χρήσης τουαλέτας και μπάνιου.
Ατομικό γερανό μεταφοράς ατόμου με αναπηρία.
Κινητές πτυσσόμενες ράμπες.
Ορθοπεδικά κρεβάτια, ηλεκτρικά και χειροκίνητα.
Οτιδήποτε άλλο χρειαστεί για την προσωπική του φροντίδα.

 ΠΗΓΗ: www.rodiaki.gr

All Items
Εκδηλώσεις
Άρθρα

 

 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Αριθμ. Απόφασης Πρωτοδικείου Βόλου: 207/2009 Μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία
( Ε.Σ.ΑμεΑ.) Μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (Ε.Ο.Κ.Α.) Μέλος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας (Π.ΟΜ.ΑμεΑ. Θεσσαλίας) Μέλος Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ. Βόλου (ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Ν. ΓΑΤΣΟΥ 68 – Ρ. ΦΕΡΑΙΟΥ
Τ.Κ. 38333, ΒΟΛΟΣ

Τηλ.& Fax. 24210 44828
Κιντό: 6974 838 599

Email:
ippokampos.volos@yahoo.com

ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ SOCIAL

VIDEO